Waar kan ik mijn boeken inruilen voor e-boeken?

© http://www.home-designing.com/

© home-designing.com

Ik lees veel. Ook boeken. Ik lees boeken die op papier gedrukt zijn, en ook digitale boeken op het scherm van mijn computer, smartphone, tablet en e-reader.

Soms koop ik boeken, vooral gedrukte boeken. Soms voelt het gevolg van de kopen aan als ballast. Ballast van wat je eens-gelezen nooit meer aanraakt. Boeken zijn mooi om te zien, maar voor mij is het niet zo dat ik alles wil blijven zien wat ik ooit gekocht of gelezen heb. Er is een kleine selectie van boeken die ik om een bepaalde reden wil houden. En toch heb ik een kamer die te vol staat met boeken. Dat komt omdat ik boeken ook bewaar vanuit dat ik er ooit nog iets in wil opzoeken. Niet om die boeken ten allen tijde te kunnen ‘zien’, maar wel om de inhoud ervan ten allen tijde bij te hebben.

Ik vind het gemakkelijker om boeken weg te doen als ik weet dat ik nog aan de inhoud ervan kan. In een goed georganiseerde digitale bibliotheek is zoeken gemakkelijker en heb je de inhoud op veel meer plaatsen bij de hand dan enkel in die ene kamer-vol-boeken.

Vandaar de vraag: kan ik mijn fysieke boeken ergens inruilen voor hun digitale variant? Of waarom kopen we niet een tekst waar we in gelijk welke vorm toegang toe kunnen krijgen omdat we 1 keer voor die tekst betaald hebben?

Ik werk al lang genoeg in de boeken-, bibliotheek- en IT-wereld om te beseffen dat dit in mijn leven nooit zal gebeuren. Er zijn nog altijd organisatorische, juridische, technische en andere obstakels waardoor we met veel balast blijven zitten. Goed dus dat boeken ook mooi zijn om naar te kijken.

 

 

 

2 Comments Waar kan ik mijn boeken inruilen voor e-boeken?

  1. YvesHanoulle

    Als ik mijn eerste kindle kocht, dan bood ik mijn boeken te koop aan(aan collega’s) ik verkocht de boeken die ik digitaal kon kopen. Mijn prijs was de prijs van de digitale versie , wat lager lag als de dead- tree versie. Zo won iedereen.

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *